De kracht van leersupervisie

Centrum voor Werkgeluk

Als ervaren supervisor of als supervisor in opleiding is leersupervisie dé manier om te groeien in je vak. In de leersupervisie leer je jezelf als professional nog beter kennen. Je hebt een complex beroep gekozen wat veel van je vraagt in de interactie met de supervisant(en). Je ondersteund anderen bij het professioneel leerproces, zodat deze professional in de uitvoering van het werk met mensen groeit. Deze gelaagdheid in ons werk maakt het boeiend en complex. Je ontwikkelt in leersupervisie door reflectie een verdiepend zicht op je sterke kanten en de waarden die je drijven in je werk als supervisor. Zo leer je nog beter gebruik te maken van jezelf als begeleidingskundige. Je leert je eigen saboteurs kennen en ontdekt hoe deze getriggerd kunnen worden in de interactie met je supervisant. Dat is de kracht van leersupervisie.

Wie volgt leersupervisie? 

Je wordt supervisor of bent al ervaren supervisor en toe aan een nieuwe stap. Als supervisor begeleid je mensen die helpende gesprekken voeren of begeleidende rol hebben waarbij interactie en groepsdynamica een rol spelen. Het gaat over ontwikkelingsprocessen van professionals en de effecten daarvan op hun werk. Dat vraagt van jou om gelaagd te kunnen werken. Vaak start je met leersupervisie als je in opleiding bent als supervisor, later zet je het in om door te groeien. In leersupervisie ontwikkel je je talenten en vaardigheden om deze in je werk effectief en met vertrouwen in te kunnen zetten. Je ontdekt de kracht van supervisie als vak en vult je rugzak met allerlei tools die voor jou werken. Je oefent met effectieve gesprekstechnieken en je groeit in jouw persoonlijk attitude als supervisor.

Je ontdekt de kracht van supervisie als vak

Hoe werkt het? 

  • Jij bepaalt de thema’s van de leersupervisie
  • Jouw ervaringen zijn uitgangspunt om mee aan de slag te gaan
  • In dit traject gaan de aan de slag met een verdieping in jouw professioneel zelfbewustzijn en je professioneel zelfvertrouwen en leer je jezelf weer scherper aan te sturen in je werk als supervisor
  • In de leersupervisie sluiten we aan bij jouw leerstijl en leerwens. 
  • Ik maak gebruik van mijn kennis als docent supervisiekunde en mijn expertise in positieve psychologie, oplossingsgericht werken, motiverende gespreksvoering en acceptance and commitment. 
  • Je kunt ook in een triade of groep leersupervisie volgen

Leersupervisie kan in een groep of als individu. Als jij supervisie geeft gebruik je deze ervaringen als inbreng voor in de leersupervisie! 

Mag ik jou laten sprankelen? Je weg naar werkgeluk begint hier!

Bel: 06 16 47 55 12
Mail: info@centrumvoorwerkgeluk.nl