Groeien door supervisie

Centrum voor Werkgeluk

Supervisie is een boeiende leermethode voor professionals in mensgerichte beroepen. De interactie met anderen maakt jouw werk boeiend en soms ingewikkeld. Door jezelf beter te leren kennen als professional krijg je meer zicht op je kwaliteiten en word je je bewuster van wat er in je werk speelt en hoe je daar mee om wilt gaan. Je leert ook je eigen saboteurs kennen, aannames of gedachten die jou in je werk belemmeren of die jou triggeren in contact met anderen.

Door methodisch te reflecteren creëer je een groeiend bewustzijn van deze onderstroom en leer je jezelf daarin aan te sturen zodat je meer floreert in je werk. Bewustzijn van je sterke kanten maken dat je deze ook bewuster in kunt zetten. Je groeit in je professioneel zelfbewustzijn en je professioneel zelfvertrouwen. Deze groei van je beroepsidentiteit beïnvloedt de kwaliteit van je werk, de balans in je werk en maakt je professioneel veerkrachtiger. En dan ga je werken vanuit jouw waarden. In contact met je collega’s, verwijzers, teams of de organisatie. Zo groei je door supervisie.


Wie volgt supervisie? 

Je bent een enthousiaste vakvrouw, of vakman. Je wilt groeien in je vak. Je hebt een beroep waarin je te maken hebt met ontwikkelingsprocessen van (groepen) mensen. Je bent als professional zelf in gesprek met mensen bijvoorbeeld als coach, manager, social worker of teamleider of intervisie-begeleider. Een supervisor begeleid mensen die helpende gesprekken voeren of begeleidende rol hebben. Reflectie over het werk is daarbij een belangrijke tool.


Welke vragen passen bij supervisie?

 • Je wilt groeien in je vak door je te verdiepen in je eigen professionele identiteit, krachten en je bent nieuwsgierig naar mogelijkheden die je nu nog niet inzet
 • Je kent je vak en toch sla je bij bepaalde cliënten of groepen dicht
 • Je ziet heel duidelijk wat er speelt in het team en je hebt best een idee wat er zou moeten gebeuren maar als puntje bij paaltje komt voel je je toch onkundig en zo laat je kansen in je team liggen
 • Je wilt dat je team zelfsturend gaat werken, toch betrap je jezelf erop dat je steeds weer alle apen op jouw schouder neemt. Het kost je bakken energie
 • Je weet dat je je vak verstaat maar toch voel je vaak onzeker in je professionele rol.
 • Als het spannend wordt in het gesprek heb je een waardevolle confronterende vraag in je hoofd maar stel je het niet.
 • De werkdruk is hoog in jouw werk, je bent enorm betrokken en wilt er zijn voor de anderen en de klant. Toch voel je dat dit heel veel energie kost en dit niet lang vol te houden is. Het is lastig grenzen aan te geven.
 • Je wilt werken aan je reflectievaardigheden, misschien ook voor je SKJregistratie of als bedrijfsmaatschappelijk werker, arts of verpleegkundige.

Hoe werkt het? 

 • Jouw ervaring en leervraag staan centraal bij supervisie
 • In supervisie leren professionals die te maken hebben met interpersoonlijke of groepsdynamische processen zichzelf als professionals kennen en ontwikkelen
 • Door te leren van successen en word je zelfbewuster in je rol, in interacties en patronen
 • Je maakt effectiever en duurzamer gebruik van je eigen kwaliteiten en die van anderen. Dat is de kracht van supervisie!

Ik maak gebruik van mijn kennis als docent supervisiekunde en mijn expertise in positieve psychologie, oplossingsgericht werken, motiverende coachen en acceptance and commitment. Je kunt ook in een triade of groep supervisie volgen.

Je groeit in je professioneel zelfbewustzijn

Mag ik jou laten sprankelen? Je weg naar werkgeluk begint hier!

Bel: 06 16 47 55 12
Mail: info@centrumvoorwerkgeluk.nl