Werken vanuit een gezonde lat

Werken vanuit een gezonde lat

Hoe bouw je een mindset op waardoor je leert floreren en te groeien zonder stress? Hoe creƫer je een organisatiecultuur waarin ruimte is om te floreren en fouten te maken? De positieve psychologie geeft hier vanuit wetenschappelijke onderzoek antwoord op. Want soms ligt onze lat te hoog en zijn we te gefocust op presteren, kwaliteit leveren, groeien en onszelf verbeteren. Dat kan de norm van een heel team of hele organisatie zijn. Daarvan gaat onze veerkracht, en uiteindelijk onze presentaties, achteruit. Een continue focus op wat beter kan, blijkt volgens onderzoek vanuit de positieve psychologie helemaal niet het meest effectief om te presteren.

Organisaties, teams en professionals floreren namelijk in een omgeving waar fouten maken aan de orde van de dag is, waar blunders gezien worden als een mogelijkheid om van te leren. Daar is ruimte voor groei en werken vanuit een gezonde lat.

Hoe een team omgaat met prestaties bepaalt de psychologische veiligheid van het team. En dat heeft grote invloed op de resultaten en de veerkracht van het team. Dat een afrekencultuur ondermijnend is voor onze veerkracht en ons welzijn is algemene kennis.

In ons aanbod maken we de deelnemers bewust van de mogelijkheden en praktische toepassingen die op de werkvloer ingezet kunnen worden om te leren floreren en te werken met een gezonde lat.

Mag ik jou laten sprankelen? Je weg naar werkgeluk begint hier!

Bel: 06 16 47 55 12
Mail: info@centrumvoorwerkgeluk.nl